Vi vill värna om yttrandefriheten

Oavsett vilket jobb du har så tycker vi att det är viktigt med trygghet. Kanske är det så att ju mer trogen du är mot dina följare, ju mer du sticker ut hakan och visar vem du är desto större hotbild upplever du. 

Möjligheten att uttrycka sig för en allt bredare publik har ökat markant i och med sociala medier och bloggar. Det här tycker vi är fantastiskt! Att så många kan få en röst på en så stor arena inför en enorm publik, det är demokrati. Att olika intressen gentemot olika intressegrupper kan få forma oss människor att bli mer av det som är vi, mer av det som är viktigt för just oss. Det tycker vi är rättvist. 

Men ett liv bakom ett tangentbord kan få människor att göra saker de aldrig annars vågat. Anonymiteten som kan uppstå kan både uppmuntra till elakt beteende, men också skapa rädslor hos de som vill uttrycka sig. Att din röst ska tystas genom hot är inte ok. Att du ska utstå negativitet och känna rädslor – när du bara gör ditt jobb, det du är bäst på, DET är inte ok.

Vi på Crystal Alarm har inte lösningen på näthat eller botemedlet mot nättroll. Vi har inte heller svaren på att alla frågor och vi kan inte påverka dina rädslor. Däremot kan vi se till att du har ett modernt och funktionellt larm för just dina behov. Vi kan se till att du kan skicka din position till vem du vill i just rätt situation och att det finns åtgärdsplaner för det. Vi tror att det kanske kan hjälpa dig på vägen. Vi tror att det kanske kan få dig att bli ännu mer sann mot dig själv och dina följare. 

Men en Crystal Button på ditt kontor och en egen larmcentral, som kan bestå av en partner, kompis, förälder eller samarbetspartner, eller larmcentral/väktare om du tycker att det känns tryggare, vill vi göra det enklare för dig att känna trygghet att uttrycka dig.