Funktioner som används

Larma med mobilen

Android & iPhone

Crystal Alarm används på personalens telefoner. Genom att trycka på ON/OFF knappen ett flertal gånger aktiveras ett omedelbart larm.

Extern fjärrkontroll

Crystal Button

Personal som önskar har tillgång till Crystal Button. En liten smidig fjärrkontroll som man med hjälp av Bluetooth-teknik kan aktivera larmet som finns i telefonen. Crystal Button är utvecklad för att förhindra falsklarm.

Extern larmcentral

Hos GDM

GDM har baserat på Crystal Alarm byggt en central Larmcentral som tar emot och hanterar alla larm från SCA Skog och andra kundföretag. Larmcentralen är öppen dygnet runt årets alla dagar och hanterar larm enligt den åtgärdsplan som fastställts av respektive kund.

Positionering

Med telefonens GPS

Omedelbart då ett larm aktiveras skickas även en position som kan visas på en karta. Positionen uppdateras löpande om den nödställda förflyttar sig.

Satellitspårare

Positionering överallt

När personal befinner sig i områden som är helt utom täckning så kompletterar SCA Skog med SPOT Gen 3 som också är en del av Crystal Alarm ekosystemet. SPOT fungerar perfekt tillsammans med Android och iPhones

Medhörning

Lätt att bedöma läget

När någon larmar aktiveras automatiskt telefonens mikrofon och gör att man på trafikledningen kan lyssna på bakgrundsljud. Funktionen är stor hjälp för att bedöma vilken insats som krävs.